×

2019 suusareisid

suusareisid 2019

Veebruar on suusareisikuu!
Vau mis talv! Kuuldavasti tuleb ka veebruarikuu Eestis väga talvine, seega miks mitte kasutada osa puhkust suusareisiks. Sobiva sihtkoha leiad nii kodu lähedalt kui veidi kaugemalt. Seekord jagame ka näpunäiteid, mida väikebussiga suusareisile sõites silmas pidada.

Muide, kui veebruaris suusareisi plaanid, kiirusta, sest juba 60% väikebussidest on veebruariks broneeritud!

Viis populaarsemat sihtkohta suusareisiks
Kui otsid sihtkohta suusareisiks kodu lähedalt, soovitame kindlasti Kiviõli Seikluskeskust. Tallinnast vaid kahetunnise autosõidu kauguselt leiad Baltikumi pikimate nõlvadega suusakeskuse nelja 400- kuni 700meetrise suusanõlvaga. Lisaks tasemel lumepark ning algajate õppenõlv koos linttõstukiga. Pärast suusasõite saavad lapsed aga end lõbustada tuubikarussellil. Kui sul oma suusavarustust pole, ära heida meelt – varustuse võid vabalt ka kohapealt rentida.

väikebussiga Kuutsemäe

Siit samast Eestist leiad ka kaheksa nõlva ja snowtubingurajaga Kuutsemäe Puhkekeskuse ja Eesti vanima mäesuusamäe Väike-Munamäe suusakeskusese. Munamäe ja Kuutsemäe külastuse saad soovi korral ühildada, sest korraldajad pakuvad võimalust kahte keskust külastada ühe piletiga!

Lätis see-eest ei käida ainult odava alkoholi järel. Valgast poolesaja kilomeetri kaugusel asuvast Cēsise kõrvalt Žagarkalnse nimelisest kuurortist leiad nõlvad, mis on paljude lumelauaharrastajate lemmikud. Mitu mäesuusarada, pikim neist 400 meetri pikkuse laskumisega, lumelauapark, boardercrossi rada ning Big Air trampliin – need kõik on vaid augusõidu kaugusel. Oma elamuse saavad kätte ka murdmaasuusatamise fännid.

Suusatama Himosele:

Kui otsid veel vingemat elamust, aga väga kaugele sõita ei viitsi, sobib sulle hästi Åre – väga populaarne mäesuusakeskus nii Rootsis kui Põhja-Euroopas. Åre sobib hästi eriti edasijõudnud suusatajatele, aga sobivad rajad leiab sealt ka algaja. Kokku leiab sellest populaarsest sihtkohast 103 kõigile tasemetele sobivat suusarada, 40 suusalifti, gondel-lifti, lasterajad ja palju muud. Muide, Åres saab suusatada ka öösel!

suusatama kiviõli

Hing ihkab midagi enamat kui Kiviõli või Rootsi? Miks mitte võtta suusareis ette Põhja-Itaaliasse, kus ootavad suurepärased mäesuusakeskused. Näiteks Lõuna-Tirooli piirkonnas asuv Dolomiti Superskimaailma suurim suusapiirkond, mis koosneb 12 suusakeskusest. Dolomiti Superski piirkonnast leiad kokku 1200 (!) kilomeetrit nõlvasid. Miljonivaateid pakkuv kuurort üllatab nii majutus- kui toitlustusvõimalustega. Kindlasti üks suusasihtkoht, mida elu jooksul külastada. Sobiva väikebussi ükskõik millise sihtkoha jaoks leiad vaikebussirent.ee rikkalikust valikust.

väikebussiga välismaale

3+1 asja, mis suusareisile kaasa võtta
Suusareisi planeerides soovitame kindlasti olla valmis ootamatuteks ilmastikutingimusteks. Kui oled harjunud igapäevaselt linnasõite tegema, ei kujuta sa ettegi, millised ilmastikutingimused sind lumises Rootsis või Šveitsis oodata võivad. Selleks, et igaks olukorraks valmis olla, tuleb aga appi vaikebussirent.ee! Lisaks kvaliteetsetele väikebussidele soovitame broneerida ka kolm olulist lisateenust.

Esiteks, raamidega suusaboks. Olgugi, et meie bussid on valdavalt mahukad ning mitmel ka kärukonks, mis võimaldab sul sisuliselt piiramatult varustust kaasa võtta, kaalu kindlasti suusaboksi rentimist. Suusaboksi eelis järelkäru ees on lihtne – manööverdamisvõime on kordades parem kitsastel mägiteedel kui järelkäruga. Suusavarustus salongis aga võib segada reisiseltskonda. Üldjuhul on raamidega suusaboksi rent ka väga soodne – vaid 25 kuni 50 eurot sõltuvalt mudelist.

Teiseks, lumeketid. Mägiteed võivad üllatada – nii oma miljonivaadetega kui ka väga lumiste teeoludega. Siin tulevad appi aga lumeketid. Võib-olla oled neid näinud ainult filmides, aga usu – need on päriselt olemas ja päriselt kasulikud lisavidinad. Ka lumekettide rent on väga soodne – vaid 50 eurot kord. Ka siis, kui sul neid tegelikkuses vaja ei lähe, on kindel tunne, kui igaks kümneks juhuks need olemas on.

Kolmandaks, naastrehvid. Kui valid lamellrehvidega väikebussi, naudid vaiksemat salongimüra ja sujuvamat sõitu. Küll aga võid vajada naastrehve ekstreemsetes tingimustes. Naastrehvid pakuvad sulle paremat haarduvust ning kindlamat sõiduelamust. Miks karta ja muretseda, kui vaid 100 euro eest saad muretu sõidu ja suusareisi. Küsi pakkumist konkreetsele väikebussile.

Neljandaks vajad kindlasti head reisiseltskonda. Selle pead aga ise leidma. 🙂

Vaata www.vaikebussirent.ee ja vali välja endale sobiv sõiduk. Broneeringu saad teele panna mugavalt otse kodulehelt: https://vaikebussirent.ee/broneeri/

Kui kiirustad, saad osa nädalavahetuse sooduspakkumisest – 30% allahindlusega Mercedes-Benz Vito 2007, mis pakub kõiki mugavusi.

Broneeringu saad teele panna mugavalt otse kodulehelt: https://vaikebussirent.ee/broneeri/

Tutvuge Youtube kanaliga: Autorent

Jälgige Twitterit: Suusareisid

Helista: +372 5549 021

Kirjuta: info@vaikebussirent.ee

Kodueleht: www.vaikebussirent.ee